Mrs Dalloway, Virginia Woolf
sv
Virginia Woolf

Mrs Dalloway

unavailable
"Mrs Dalloway sade att hon skulle köpa blommorna själv." Med denna berömda mening inleds romanen, som utspelar sig en vanlig sommardag i London i juni 1923, när Clarissa Dalloway förbereder inför en fest på kvällen. Under dagen händer olika saker som leder till reflektioner och associationer kring tidigare händelser. Hennes man är till hennes förtret inbjuden till lunch utan henne hos Lady Bruton, vars livliga luncher är välkända i de finare kretsarna. Hennes ungdomsförälskelse Peter Welsh, som precis har återvänt från Indien, kommer på besök och väcker minnen till liv från ett avlägset förflutet och hon spekulerar i om hon gjorde rätt val en gång i tiden, när hon valde mellan honom och sin nuvarande man. Hon minns också sin virila ungdomsvän Sally Seton, som hon hade en vänskap med som gränsade till en förälskelse. Har hon valt rätt liv eller har hon helt enkelt vissnat bort i en trivial borgerlig tillvaro? Vad denna roman inte har i yttre drama, har den i inre rikedom.

Mrs Dalloway är ett av de viktigaste litterära verken från 1900-talet. Boken filmatiserades 1996 med Vanessa Redgrave i huvudrollen och 2002 blev den relaterade romanen The Hours av Michael Cunningham, om tre kvinnor från olika generationer som påverkas av Mrs Dalloway, filmatiserad med Nicole Kidman som Virginia Woolf.

"Mrs Dalloway … innehåller några av de vackraste, svåraste, skarpaste och mest egensinniga meningar, som någonsin har skrivits på engelska … Det är ett av de mest gripande, revolutionära konstverk från 1900-talet." – Michael Cunningham, författare till The Hours
Bu audio kitab hazırda əlçatan deyil
8:47:46
Nəşriyyat
Viatone
Tərcüməçi
Else Lundgren
Təhkiyəçi
Elin Abelin

Təəssüratlar

Kitab xoşunuza gəldi?

Giriş və ya qeydiyyat

Tətbiqdə audio kitabları dinləyin

Bookmate kitabxanasında audio kitablar var – onları telefonda və ya planşetdə tətbiqdə dinləyin.

Mrs Dalloway, Virginia Woolf
Mrs Dalloway
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Faylları buraya köçürün, bir dəfəyə 5-ə qədər fayl